2018. júl 21.

Őszintén a szexről Facebook csoport szabályzat

írta: Polilili
Őszintén a szexről Facebook csoport szabályzat

fb_img_1532177159962.jpg

Szeretném, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát, és meg tudjon nyilvánulni, ezért a következőket szeretném kérni a csoporttagoktól:

- Tiszteljük a sokszínűséget. A szex és a vágyak annyi félék, ahány féle ember van. Mindenki egy kicsit (vagy nagyon) máshogy szereti, és ez így jó. Ne ítélkezzünk egymás felett!

- Minden kérdés jó kérdés, mert tanulási szándékot mutat. Segítsünk annak, aki kérdez!

- Tartsunk titkot! Amit itt megosztunk, maradjon is köztünk. A történeteket tovább mesélheted, de ne legyen felismerhető, kitől származik.

- Csak akkor adjunk tanácsot, ha kérik. A kéretlen tanácstól a sérülékeny ember csak még jobban bezárkózik.

- Tartsuk meg a konstruktív, elfogadó, bizalmi légkört.

- Ez a csoport nem társkereső, nem szexpartner kereső, és nem is szexchat-szoba. Ne használd erre. Akiről kiderül, hogy a csoporttagoknak ilyen célból írogat, kizárjuk.

- Kerüld a pornográf tartalmakat!

- Intim kép küldése a másik fél beleegyezése nélkül szigorúan tilos.

- Örülünk, hogy itt vagy. Kérlek, ne köszönd meg a befogadást nyilvánosan, túl sokan vagyunk ahhoz. Aki "Köszönöm a befogadást", vagy ehhez hasonló szövegű bejegyzést ír, jön egy csokival az adminoknak! :) Miért? Sokan vagyunk, és zavaró lehet, ha a tagok minden új belépőről értesítést kapnak.

- Eseményekről szóló linkeket, ajánlásokat, kutatási kérdőíveket, kutatási felhívásokat vagy egyéb kérdőíveket csak az adminok jóváhagyásával lehet megosztani, ha ilyet szeretnél kirakni a csoportban, akkor kérlek ELŐTTE kérj engedélyt. 

- Reklámozni tilos a csoportban, és azt az adminok döntik el, hogy mi minősül reklámtartalomnak. Természetesen kapcsolódó termékekről lehet véleményt mondani, termékekről lehet kérdezni, témába vágó beszélgetésindító cikkeket szabad megosztani. 

- A nem témába vágó, nem építő jellegű, nem a tanulást segítő bejegyzéseket töröljük. Beleértve a politizálást.

- Kerüld az ismétlődő kérdéseket!Mielőtt felteszel egy újat, görgess lejjebb egy kört, hogy meggyőződj róla, szerepelt-e már hasonló mostanában.

Aki az első figyelmeztetés után is megszegi a fenti szabályokat, kizárjuk a csoportból.

 

Tudnod kell, hogy bár én, Polilili (Ébredő Szexualitás Blog és YouTube csatorna) hozom létre a csoportot, nem lesz kapacitásom minden kommentre reagálni, minden megnyilvánulást követni, hanem ebben egy önkéntes moderátor csapat segít engem. 

 

Ha személyesen hozzám intéznél kérdést, kérlek, 

a) külön nekem írj, de vedd figyelembe, hogy csak korlátozottan van csak lehetőségem válaszolni konkrét kérdésekre, chatelni, “szia, hogy vagy?” üzenetekre nincs kapacitásom,

b) vagy jelentkezz egyéni beszélgetésre itt: http://ebredoszexualitas.blog.hu/2018/04/27/egyeni_beszelgetes.

 

Ha olyan megnyilvánulást látsz, ami szerinted nem felel meg a csoportszabályoknak, kérlek, jelezd a moderátoroknak!

Szólj hozzá