2018. máj 01.

Ezért csökkent a vágy a kapcsolatunkban

írta: Polilili
Ezért csökkent a vágy a kapcsolatunkban

Éreztem, hogy már nem úgy kívánjuk egymást, mint eleinte. Már ritkábban szeretkeztünk, már nem volt jelen az a mindent elsöprő vágy, ami nem is engedte, hogy másra fókuszáljunk mellette.

Eleinte folyton csak faltuk egymást. Mindig kívántuk egymást, akár háromszor is egymásnak estünk egy nap. Imádtam ezt az állapotot, amikor viszont elmúlt, kétségbe estem: lehet, hogy már nem is szeretem igazán? Lehet, hogy ez a kapcsolatunk végét jelenti?

Valamiért él bennem az a téves hiedelem, hogy nekem mindig, a nap minden percében vágynom kell a páromra. Akkor vagyok jó társ, jó szerető. Persze tudom, hogy ez marhaság, de az eszemmel tudni ezt még nem elég…

vagy_kihult_kapcsolat.jpgFotó: Jonas WeckschmiedUnsplash

Tudom, hogy a kapcsolatok folyamatosan változnak. Jó esetben egyre mélyülnek, a hőfok pedig valamennyire visszaesik. Ez így normális. Mégis megijedek, amikor ezt tapasztalom. Most azonban úgy döntöttem, nem tépelődök magamban tovább emiatt és nem rettegek tovább attól, hogy ez azt jelenti, már nem szeretem őt eléggé. Nyeltem egy nagyot, és az egész aggodalmamat elmondtam a páromnak. Az én édes, bölcs szerelmem pedig azt mondta, ez teljesen rendben van így.

Beszélgettünk a vágyról és a szerelemről, és arra jutottam az ő gondolatai nyomán, hogy mikor összejöttünk, én borzasztó éhes voltam. Éhes a szeretetre, az intimitásra és a szenvedélyre. Ki voltam éhezve. Csakhogy ez az éhség néhány hónap múlva csillapodott. Miért? Azért mert rengeteg szeretetet, intimitást és szenvedélyt kaptam. Ami tök jó! Azaz: a kevesebb vágy ebben az esetben jelenthet jót is. Jelentheti azt is, hogy elég jó a kapcsolatunk, elég stabil benne az intimitás ahhoz, hogy már ne legyek folyamatosan éhes. Jelentheti azt is, hogy nemhogy nem hidegültünk el egymástól, hanem éppen hogy elég közel vagyunk egymáshoz.

 

Szólj hozzá

vágy elhidegülés nem kívánom