2017. júl 20.

Szex és a Trónok harca, avagy amit a szexről tanultam a dothrakiktól

írta: Polilili
Szex és a Trónok harca, avagy amit a szexről tanultam a dothrakiktól

Sok tekintetben nagy hatással van rám a Trónok harca és köztük vannak a szexuális tartalmai is. Évekkel ezelőtt beleivódott a tudatomba az a jelenet, amikor valami dothraki ünnepen gyakorlatilag a tűz körül basztak a "vadak". Azért írom, hogy basztak, mert abban tényleg semmi finomkodás nem volt.

Próbáltam visszakeresni ezt a jelenetet a Youtube-on, de egyelőre csak  Daenerys és Drogo esküvőjére akadtam rá, ahol a nőket felváltva ragadja magához egy-egy férfi és kutyapózban jól megrakja. Jó, igazából ezt csak eltáncolják, de nekem valahogy tökre az ragadt meg, hogy konkrétan dugnak. Ami tudom, hogy rólam árulkodik... :)

 
0:50-től nézd

Tudom, lenne mi miatt köpködni erre a képre, hisz a nőnek semmi beleszólása nincs a dologba: neki csak egy dolga van: élvezni a vad, mocskos, nyilvános szexet. De bevallom, nekem ez akkor is nagyon bejött több dolog miatt is.

Szeretnék én is ilyen lenni

Szeretnék olyan nő lenni, aki imádja a vad, mocskos szexet, aki esetenként készen áll ilyen kalandokra. Akit meg lehet baszni keményen és közben erős nő tud maradni. Tudom, a film egy fikció, de nekem akkor is tetszik az a fantázia, ahol én egy ilyen dothraki nő vagyok.

Náluk nem szégyen a szex

Bemutatnak egy nagy családi ünnepet, egy esküvőt, ahol a mulatozás része a nyers szexualitás is. Mondhatnánk, úgy, mint az állatvilágban, ahol a bogarak, vagy az oroszlánok szintén nem vonulnak el utódot nemzeni. Talán csak az ember az egyetlen, aki úgy gondolja, ez egy "privát" dolog, ami nem történhet mások előtt.

Privát, vagy szégyellni való?

Számomra roppant inspiráló az, ha egy (fiktív) nép képes megélni a testi vágyat mások vizslató tekintete előtt is. Nem retteg előre, hogy kiderül, ha például nincs merevedése, hanem akár azt is méltósággal viseli. Nem érdekli őket, mit gondolnak mások a teljesítményéről vagy a technikájáról. Nem korlátozza őket a megfelelési kényszer: egyszerűen megélik azt, ami bennük van.

Legalább is a jelenetet elnézve én ezt szeretem hinni. És ezt szeretném megtanulni belőle.

Szeretnék én is úgy szexelni, hogy közben senkinek sem akarok megfelelni. Magamnak sem!

A csábítás, a szex tanulható

Kutatómunkám közben belebotlottam abba a jelenetbe is, amikor Daeneryst tanítja új férjét kényeztetni egy ribanc. És akkor ezt most inkább átfogalmazom. Egy örömlány fealjánlja neki tudását.Egy lány, akit 9 évesen adtak el a kéjházba, ahol 3 évig tanulta, hogyan tegye boldoggá a férfiakat.

  
A 4. perctől nézd!

Megint csak tudom, bőven van miért haragudni a prostitúció intézményére, de én inkább újra azt nézem, mit tanulhatok a jelenetből. A lány nem úgy néz ki, mint egy szolgáló. Nem, ő (és sok más prostituálit a filmben) úgy kényezteti a férfit, hogy közben nem lesz áldozat. A maga ura marad, sőt, többnyire inkább ő irányítja a férfit, aki mindeközben nem kell, hogy elveszítse férfiasságát. Együtt határozottak, mindketten azok. 

A nő nem áldozata a férfi boldogságának!

Vegyünk mondjuk egy pincérnőt. Jelen lehet a munkahelyén úgy is, mint egy áldozat, vágja a pofákat, puffog és haragszik a vendégekre, vagy kihúzhatja magát, érezheti magát szórakoztatónak, csinosnak, vagy akár diszkrétnek (a lényeg, hogy valamiben kiemelkedően jónak) és közben élvezheti a munkáját. Megtalálhatja saját magát és a saját örömét abban, amit csinál, bármi is legyen az. Viszont csak akkor tud jó lenni benne, ha megtalálja ezt az örömöt.

28156202073_ec22b19af6_z.jpg A kép forrása: Andrea Acuña

Ha ennek a 9 éves kislány meg tudta találni az örömét a szexben és tud ilyen szenvedéllyel beszélni róla, akkor nekem is sikerülhet! Igen, neki megfelelő oktatója volt ehhez, de ezt az oktatót még én is megtalálhatom (gyanítom, segíthet ebben Kékes Réka is, akivel ma délután jelenik meg az interjúm a Facebookon). Sőt! Ha ő kaphatott ilyen oktatást, az én jövőbeli gyerekeim is kaphatnak megfelelő oktatást a szexről! Nyilván nem prostituáltnak szeretném őket nevelni, hanem egyszerűen olyanoknak, akik megtalálják önmagukat és az örömeiket az ágyban (is).

 

Szólj hozzá

gyerek szabadság szégyen erkölcs elvárások durva szex